perjantai 13. syyskuuta 2013

Määränpäähän

Ei kommentteja:
 
Kun puhumme määränpäistä, ensimmäisenä saattaa tulla mieleen liike-elämän taloudelliset tavoitteet ja mieleeniskostunut sana missio. Määränpäät ovat kuitenkin syvällisempiä toimintamme lähteitä. On olemassa monia sanoja, jotka kuvaavat  suuntautumista johonkin kohteeseen. Tällaisia sanoja ovat esimerkiksi maali, pyrkimys, aikomus, tehtävä, kiinnostus, tavoite, suunnitelma, päämäärä, tarkoitus, haave ja toive. Raija Salmimies kuvaa näitä sanoja erilaisiksi mielentiloiksi, jotka ilmaisevat ajatuksia paremmasta.

Omasta mielestäni määränpäiden määrittely on elämässä tärkeää. On myös ihmisiä, jotka ahdistuvat tavoitteista ja haluavat ennemmin olla ikään kuin ”virran vietävänä”. Omalla tavalla itsekin uskon asioiden tapahtuvan syystä, mutta se ei estä asettamasta tavoitteita tai unelmia. Määränpäidensä tiedostaminen on kuitenkin olennaista henkilölle, joka haluaa panostaa omaan kasvuunsa ja kehittymiseensä. Päämäärät antavat elämään suunnan, sykettä ja tarkoituksen tunnetta. Päämäärien avulla energiaansa ja voimavarojansa voi kanavoida tehokkaasti.

Jos matkan suunta ei ole selvillä, on erittäin todennäköistä, että kulkee väärään suuntaan. Kun suunta on selvillä, on helpompi päästä perille. Jos ei ole asetettua määränpäätä, ei voi myöskään määränpäätään saavuttaa. Tämä tuo haittavaikutuksia, sillä tällöin ei myöskään kohtaa tavoitteen saavuttamisen onnistumisen mukanaan tuomaa hyvänolon tunnetta, joka rakentaa itseluottamusta ja kasvattaa intoa uusiin haasteisiin. Voin tyytyväisenä todeta, että Suomen Nuorkauppakamareilla matkan suunta on hienosti selvillä uuden strategian myötä. Iloa ja hyvänolontunteitakin on tähän vuoteen mahtunut, sillä olen päässyt todistamaan onnistumisia ja tavoitteiden saavuttamisia.

Ihminen, jolla on unelmia tai mielikuva tulevaisuuden tahtotilasta, alkaa nähdä ympärillään unelmiaan ja tavoitteitaan tukevia mahdollisuuksia. Tämän olen nähnyt tänä vuonna myös järjestömme tasolla toteutuvan: selkeä päämäärä on avannut meille uusia ovia. Kun päämäärä on selvillä, keinot alkavat löytyä ja eteen tulee jopa yllättäviä mahdollisuuksia, jotka vievät kohti päämääriä. Koska aistit ovat melko rajoittuneita, havaitsemiseen vaikuttaa olennaisesti, mistä on kiinnostunut ja mihin suuntaa ajatukset. Se, mihin ajatuksensa suuntaa tulee yleensä jopa tiedostamatta määränpääksi - ja ajatuksilla on tapana toteutua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa, kun jätät tervehdyksen! Myös kysymykset ovat tervetulleita.
Kiitos kysymyksistäsi, ideoistasi ja kommenteistasi.
Tavoitat myös sähköpostilla: johanna[a]lundan.fi

*Viestit tarkistetaan ennen julkaisua*

 
© 2012. Design by Main-Blogger - Blogger Template and Blogging Stuff