torstai 19. syyskuuta 2013

Arvoista sitoutumista

Ei kommentteja:
 
Päätös lähteä hakemaan Suomen Nuorkauppakamareiden varapuheenjohtajan paikkaa oli arvatenkin suuri. Sitoutuminen entistä tiiviimmin ja kiinteämmin seuraavaksi kolmeksi vuodeksi kantaa elämänlangalla useiden tapahtumien ja tilanteiden läpi. Kolme vuotta on omalla tavallaan pitkä aika, jonka aikana nykymaailman menossa maailma muuttuu todennäköisesti paljonkin. Minulta onkin kysytty, erityisesti toimintamme ulkopuolella, kuinka tällaisen sitoumuksen halusin tehdä ja kuinka pystyn sitoumukseni pitämään.  

Jos kysymykseen pitäisi vastata yhdellä sanalla, vastaukseni olisi arvot. Omien arvojen määrittely on yksi tapa vastata kysymykseen ”Kuka minä olen?”. Arvojen kautta samalla myös määrittelee mikä on elämän tarkoitus, mitkä ovat tavoitteet ja tärkeimmät tarpeet. Arvot ovat olennainen osa elämän ohjaajana ja ne vaikuttavat valintoihin vahvasti.

Minulle sitoumus oli omalla tavallaan helppo tehdä. Yhdyn Raija Salmimiehen esittämiin ajatelmiin, joiden mukaan arvojen mukaiseen toimintaan sitoutuminen on luonnostaan helppoa, koska tällöin toiminta tuntuu rehelliseltä ja aidolta. Se, että elää omien arvojensa mukaisesti, auttaa minua jaksamaan ja hoitamaan velvollisuuteni. Oman arvomaailmansa mukaan eläen pysyy uskollisena itselleen ja välttää sisäisiä ristiriitoja. Minun arvomaailmassani henkilökohtainen kasvu ja kehittyminen sekä itsensä toteuttaminen ovat elämässäni tärkeitä. Virassa ja nuorkauppakamarissa voin näiden arvojen mukaan elää. Lisäksi uskollisuus omille unelmilleen pitää sisimmän aitona. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa, kun jätät tervehdyksen! Myös kysymykset ovat tervetulleita.
Kiitos kysymyksistäsi, ideoistasi ja kommenteistasi.
Tavoitat myös sähköpostilla: johanna[a]lundan.fi

*Viestit tarkistetaan ennen julkaisua*

 
© 2012. Design by Main-Blogger - Blogger Template and Blogging Stuff