torstai 12. syyskuuta 2013

Onko epämukavaa?

Ei kommentteja:
 
Viime viikonloppuna C-alueen vaalikokouksessa Raumalla Harri Tammiruusu puhui aiheesta Menestyä vai menehtyä. Päällimmäiseksi ajatukseksi itselleni Harrin puheenvuorosta jäi yksi menestyjän ominaisuuksista: Menestyjät tekevät asioita, joita eivät ole tottuneet tekemään. Menestyjät sietävät epävarmuutta ja kasvavat epämukavuusalueella.

Itse olen samaa mieltä. Yksi henkilökohtaisen kasvun ja kehittyminen osatekijöitä on epämukavuusalueelleen meneminen. Monien näkemyksien mukaan todellinen uudistuminen vaatii poistumista mukavuusalueelta sen ulkopuolelle. Yleensä vietämme suurimman osan ajastamme mukavuusalueella. Mukavuusalueella on kuitenkin ongelma. Siellä ei välttämättä opita juurikaan uutta. Mukavuusalueelta pääsee pois ihmettelyn, innostuksen, itsetuntemuksen, itseluottamuksen ja itsepohdiskelun avulla. 

Uudistumisen kannalta hyvä itseluottamus on merkittävä tekijä, sillä venymisalueelle matkatessa ja hakeutuessa tarvitsemme itseluottamusta ja rohkeutta. Venymisalueella haasteet ylittävät normaalihallinnan rajat. Siellä tarvitaan todellisia ponnisteluja uusia haasteellisia asioita oppiakseen. On myös annettava itselleen lupa  epäonnistua ja tehdä virheitä. Epäonnistumisia ei tule pelätä vaan hyödyntää tilanne ja oppia selviytymään. Epäonnistuminen voi viedä todellisen uuden oppimisen äärelle. Omaa mukavuusaluettaan voi laajentaa, kun vierailee riittävän usein venymis- ja paniikkialueella. Asiat, jotka ennen sijaitsivat venymisalueella siirtyvät mukavuusalueelle. Tämä on osoitus ja merkki henkilökohtaisen kasvun tapahtumisesta.

Aina uudestaan nuorkauppakamaritoiminta vie minut pois mukavuusalueeltani. "Sisäistä ihottumaa" olen kuitenkin oppinut kestämään - ja aina jokaisen kerran jälkeen pystyn toteamaan kasvaneeni ihmisenä ja kehittyneeni vahvemmaksi. Tästä syystä en enää pelkää epämukavuus- ja paniikkialueita. Tärkeää on uskaltaa haastaa itsensä eikä pelätä haasteita tai vastoinkäymisiä. Voin todeta omakohtaisena kokemuksena, että kun hieman sattuu ja koskee, kasvaa ja menee eteenpäin. Urheilutermimäisesti, ilman kipua ei tule tuloksia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa, kun jätät tervehdyksen! Myös kysymykset ovat tervetulleita.
Kiitos kysymyksistäsi, ideoistasi ja kommenteistasi.
Tavoitat myös sähköpostilla: johanna[a]lundan.fi

*Viestit tarkistetaan ennen julkaisua*

 
© 2012. Design by Main-Blogger - Blogger Template and Blogging Stuff